Julhälsning från ordförande med information

kulorbred
Här kommer en Jul- och Nyårshälsning från Bk Wegas styrelse genom er Ordförande.


Jag förstår att ni sitter hemma i stugorna och undrar över hur det har gott med köpet av vår fastighet på St.Granskär. Jag kan med glädje meddela att köpet är genomfört och Köpekontrakt och Köpebrev är påskrivna av båda parter. Vår kassör Martin har erlagt köpeskillingen, SEK 520 000, och ansökt om lagfart. Vi är nu ägare till en fantastisk strandtomt i Mälaren på 16 410 m2.

I och med att vi nu blir lagfarna ägare till fastigheten har vi säkrat Granskär för framtiden åt Bk Wega. Under dom ca 35 år jag har varit medlem i klubben har det hela tiden pratats om att köpa Granskär men inte varit möjligt eftersom staten inte ville sälja. Vi arrenderade Granskär av Domänverket (senare Sveaskog) 1938 och det tog hela 83 år innan vi lyckades köpa fastigheten. 

2020 har varit ett konstigt år för oss alla. Jag hoppas verkligen att vi lyckas bekämpa Covid-19 viruset så att nästa år blir normalt. Framförallt sommaren, så att vi kan njuta av en normal båtsäsong utan restriktioner på vår fantastiska ö. Vi får se i vilken form vi ska kunna hålla ett årsmöte. Det beror ju helt på vilka restriktioner som fortfarande gäller. Styrelsen återkommer om detta.

Min sambo Astrid och jag bestämde oss för att inte sjösätta i år, så för vår del har det varit ett konstigt år. Med facit i hand så kan vi nog tycka att vi gjorde rätt. Nästa år kommer vi definitivt att sjösätta, för två år i rad torrlagda vill vi inte vara med om.  

Vår kassör Martin bad mig påminna om att sista betaldatum för medlemsavgiften har passerats. Köpeskillingen för Granskär grävde ett stort hål i vår klubbkassa. Därför är det jätteviktigt att alla betalar sin medlemsavgift så att vi kan fortsätta att utveckla klubben och vår klubbholme.

Med detta önskar jag Er alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år.

Björn Andersson / Ordförande Bk Wega   godjul

Båtklubben Wega, Västerås

Adress


Båtklubben Wega
c/o Martin Edlund
Ormbergsgatan 15
724 62 Västerås

Social