Med anledning av Covid-19 - vad gäller på Granskär?

För någon vecka sedan publicerade vi Mälarens Båtförbunds allmänna riktlinjer för båtlivet gällande Covid-19 (se föregående inlägg). Där uppmanades man att bl a självklart fortsätta njuta av båtlivet, men att göra det med förnuft: hålla avstånd mellan människor och båtar, umgås båtvis, undvika gemensamma utrymmen. Klubbhus, duschar, bastu och toaletter bör enligt MBF hållas stängda, folksamlingar bör motverkas.

Med allmänna riktlinjer, och riktlinjer från Mälarens Båtförbund som grund, beslutar BK Wegas styrelse att:

-Hålla alla toaletter utom en, stängda. Denna toalett utrustas med rengöringsmedel, pappershållare, papperskorg, handsprit och instruktion om rengöring (av var och en som använder). Våra medlemmar och besökare uppmanas att så långt möjligt använda den egna båtens toalett.
-Hålla duschanläggningen stängd. Duschen nere vid diskstationen hålls öppen.
-Hålla bastun stängd
-Hålla klubbhuset stängt.
-Installera en varmvattenberedare till kranen vid övre toaletterna.
-Tillhandahålla tvål och handsprit
-Informera, uppmana och påminna våra medlemmar om att visa hänsyn, hålla avstånd och hålla hygienrutiner. Anslag sätts upp.

Nya beslut kan komma att tas löpande allteftersom Covid-19-situationen, och generella riktlinjer, förändras.
Vår inplanerade arbetshelg den 16-17 Maj kommer att genomföras som en städhelg. Färdigställandet av bryggan i kanalen kommer att utföras av ett arbetslag utsett av arbetsledarna och inte nödvändigtvis på arbetshelgen. Ordinarie städarbete, rensning, krattning mm kommer man att kunna bidra med närhelst man besöker Granskär. Vi kommer att sätta upp en lista på göromål, som man kan checka av allteftersom sysslorna är utförda. På så sätt behöver man inte känna sig manad att ställa upp just under arbetshelgen. Klubben kommer att bjuda på någon form av lunch upplagd på tallrikar som man får hämta enskilt. Kvällens sedvanliga middag och umgänge i klubbhuset, är inställt. Hela upplägget syftar naturligtvis på att kunna delta och hålla rekommenderade avstånd från varandra.

Våra sommaraktiviteter i övrigt ligger som preliminära i kalendern. Beslut om genomförande/inställande går ut i god tid innan.
Ju mer vi kan visa att vi kan hålla regler för hygien och distans, ju bättre är förutsättningarna för att vi ska kunna få en – nästan - lika fantastiskt sommar på Granskär, som vi brukar få.

Hälsningar Styrelsen BK Wega

Båtklubben Wega, Västerås

Adress


Båtklubben Wega
c/o Martin Edlund
Ormbergsgatan 15
724 62 Västerås

Social