SVEASKOGS FÖRSÄLJNING AV GRANSKÄR


Vår klubbholme Stora Granskär ligger inom Ridöarkipelagens naturreservat och ägs av Sveaskog. Vi betalar årligt arrende och avtalet gäller fram till 2023. Flera båtklubbar har sina klubbholmar i samma område och på samma premisser.
På årsmötet i januari informerade styrelsen om att Sveaskog vill sälja denna mark, och att vi tillsammans med de andra klubbarna då låtit värdera marken av en oberoende konsult. Detta i syfte att påvisa att mark som ligger inom ett Natura 2000-område omfattas av många begränsningar och därför inte kan värderas enligt vanlig marknadsprissättning.
Sveaskog aviserade ett besök i maj, som dock blev uppskjutet pga pandemin, men har nu varit på besök på Stora Granskär och de andra klubbarna, och vi har nu för en vecka sedan mottagit ett bud.
Då mötesrestriktioner fortfarande gäller, önskar styrelsen informera om, och få bifall för sitt förslag för köp av Granskär, per mail. Klubben har till december på sig att svara Sveaskog, men innan dess bör finansieringen vara utredd.

Vi har därför skickat ut ett mail till alla våra registrerade medlemsfamiljer med detaljerad information om vad köpet innebär, och kommer att genomföra en omröstning via mail i oktober. Har du funderingar, hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..  De medlemmar som ej anmält e-postadress, får information per post.

HAR DU INTE FÅTT NÅT MAIL/BREV? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (073-8428056)

Båtklubben Wega, Västerås

Adress


Båtklubben Wega
c/o Martin Edlund
Ormbergsgatan 15
724 62 Västerås

Social